Глава адміністрації президента Льовочкін стане співвласником "Інтера"

07 лютого 15:10

Новими акціонерами Inter media group limited стануть компанії Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна.

 

Бізнесмен Дмитро Фірташ і голова адміністрації президента Сергій Льовочкін стануть співвласниками телеканалу "Інтер".

Компанія GDF Media Limited, що входить в групу компаній бізнесмена Дмитра Фірташа Group DF, досягла домовленості щодо придбання компанії Inter media group limited (телеканал "Інтер"), повідомила прес-служба Group DF.

"Новими акціонерами компанії Inter media group limited стануть компанії, що належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну.

Останній після завершення угоди передає акції телегрупи, що належать його компанії, в управління GDF Media Limited. Таким чином, GDF Media Limited буде керувати 100% акцій компанії Inter media group limited. Мажоритарним акціонером Inter media group limited буде компанія Дмитра Фірташа", - йдеться в офіційному прес-релізі.

У компанії відзначили, що угода буде завершена після отримання відповідного дозволу антимонопольних органів. До компанії входять такі телеканали як ІНТЕР, ІНТЕР+, НТН, К1, МЕГА, ЕНТЕР ФІЛЬМ, К2, ПІКСЕЛЬ і MTV Україна.

"Ідею придбання "Інтера" ми почали обговорювати з Сергієм Льовочкіним ще в 2006 році, тоді ж і вперше обговорили цю угоду з власником каналу. Переговори в кілька етапів тривали протягом усього цього періоду часу, і я радий, що ми досягли домовленості про закриття угоди", - прокоментував придбання активів
Дмитро Фірташ.

Він підкреслив, що вважає телевізійну галузь перспективною в Україні і бачить своє завдання в побудові ефективного бізнесу.

"Я готовий зробити все, щоб забезпечити розвиток телевізійної групи на основі кращих міжнародних стандартів. Розвиток такої потужної телевізійної групи, як "Інтер" - це розвиток телебачення в Україні в цілому", - сказав бізнесмен.

Він також зазначив, що розвиток власного виробництва - це стратегічний пріоритет для телевізійної групи: "Це моя позиція як власника і як роботодавця. Власне виробництво - це розвиток телевізійного ринку України, це нові робочі місця". !zn