Газові переговори з Росією продовжаться 17 січня Азаров

13 сiчня 19:07

Чергові переговори міністра палива та енергетики України Юрія Бойка і голови ВАТ «Газпром» Олексія Міллера відбудуться в Москві 17 січня.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відповідаючи на запитання читача.

«На мій погляд, нам треба якомога швидше ратифікувати договір про Зону вільної торгівлі. Там чітко виписано механізм вирішення спірних питань», - додав прем'єр-міністр.

М.Азаров також зазначив, що точної відповіді, скільки Україна зможе витримати нинішню формулу ціни на російський газ, не існує. Дуже багато залежить від того, як буде розвиватися ситуація в світі, а відповідно і в Україні, підкреслив прем'єр.

«Але ми розраховуємо на те, що протягом обмеженого часу ми знайдемо спільну мову з нашими російськими партнерами. А на цей обмежений час запасів у нас вистачить», - вважає глава уряду.

М.Азаров також повідомив, що в Україні на зиму закачано достатню кількість газу, «запас якого допоможе безперебійно постачати нашим людям».

Нагадаємо, 11 січня Ю.Бойко в котре заявив, що Україна практично вдвічі - з 52 до 27 млрд куб. метрів - скорочує закупівлю природного газу в Росії. При цьому «Газпром» наполягає, що це всього лише «одностороннє рішення України», і про зниження обсягів поставок не може бути й мови.