«Газ України» приєднали до «Нафтогазу»

18 листопада 08:35

Дочірню компанію «Газ України» приєднано до Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Відповідний наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості №656 від 27 жовтня опубліковано сьогодні в газеті «Урядовий кур'єр».

 

««Газ України» повідомляє про припинення своєї діяльності та приєднання до правонаступників: НАК «Нафтогаз України» і дочірнього підприємства «Будівельник» НАК «Нафтогаз України»», - йдеться в повідомленні.

Претензії кредиторів приймаються до 20 січня 2012 року.

Раніше ZN.UA писало про те, що апарат НАК «Нафтогаз України» переукладає договори з облгазами і підприємствами ТКЕ на постачання газу і тепла в опалювальному сезоні 2011-2012 років. На думку заступника голови «Нафтогазу», на сьогодні ДК «Газ України» виступає в ролі посередника при переданні газу газорозподільним підприємствам для реалізації населенню і бюджетним організаціям. Таким чином, передання функцій реалізації газу до апарату НАК «Нафтогаз України» дозволить уникнути дублювання функцій, а також значно покращить платіжну дисципліну за реалізований природний газ.