Фонд Рокфеллерів виводить активи з нафтових і вугільних компаній

24 березня 06:03

RFF збереже інвестиції у компаніях, які видобувають викопне паливо, на рівні менше 1% від загального інвестиційного портфеля.

 

Фонд родини Рокфеллерів (RFF) повідомив про намір "як можна швидше" позбутися активів в компаніях, які видобувають викопні види палива, включаючи ExxonMobil, йдеться на офіційному сайті фонду.

"В той час, коли світова спільнота працює над тим, щоб позбутися від необхідності використання викопних видів палива, досить мало сенсу - з фінансового та з етичного боку - продовжувати зберігати інвестиції в цих компаніях", - повідомили у фонді.

RFF вважає, що немає ніяких раціональних причин для розробки нових родовищ вуглеводнів. Також, на думку фонду, більшу частину вже відкритих запасів викопних видів палива необхідно залишити в землі, щоб "дати надію людству і природним екосистемам вижити і процвітати в майбутні десятиліття".

Підкреслюється, що RFF віддав розпорядження позбутися активів у всіх вугільних і нафтових компаніях і зберігати інвестиції за даними напрямами на рівні менше 1% від загального інвестиційного портфеля.

Більшість банків і аналітиків знизили прогнози щодо цін на нафту услід за різким падінням нижче 30 доларів на початку 2016 року. Тим не менш, експерти в основному чекають подорожчання нафти у другому півріччі.

Найбільші нафтотрейдери прогнозують відновлення ринку нафти не раніше 2017 року.