Fitch знизило прогноз за рейтингом Великобританії

15 березня 06:12

Fitch Ratings знизило прогноз за рейтингом Великобританії до «негативного» зі «стабільного», залишивши при цьому довгостроковий суверенний кредитний рейтинг країни на найвищому рівні ААА.

 

Кредитне агентство Fitch Ratings змінило прогноз за вищим рейтингом Великобританії зі «стабільного» на «негативний» через високі розміри бюджетного дефіциту країни.

Вищий кредитний рейтинг було підтверджено після успішного застосування британським урядом бюджетних і податкових заходів.

Підтвердження найвищого рейтингу на рівні ААА відображає прогрес, досягнутий владою Великобританії зі скорочення бюджетного дефіциту, а також довіру аналітиків агентства до фінансової ситуації у країні. Рейтинг ААА також підкріплюється високим рівнем доходів у Великобританії і політичною та соціальною стабільністю у країні. Так, за даними агентства, за останні два роки дефіцит бюджету Великобританії скоротився майже удвічі: з 7% ВВП в 2009-2010рр. до 3,5% ВВП у 2011-1012рр.

При цьому дефіцит бюджету Великобританії, що становить на даний момент 3,5% ВВП, трохи перевищує середній показник для країн з найвищим рейтингом, що стало однією з причин перегляду рейтингового прогнозу.

"Перегляд прогнозу зі стабільного на негативний відображає дуже обмежений бюджетний простір для поглинання можливих у майбутньому економічних шоків у зв'язку з високим рівнем держборгу і потенційно менш слабким відновленням економіки, ніж очікувалося раніше", - вважає агентство.

Також аналітики Fitch вважають, що в цілому стабільна економіка Великобританії недостатньо захищена від можливих економічних потрясінь, пов'язаних з борговою кризою в Європі. Другий у світі після США дефіцит державного бюджету може означати 50%-ву ймовірність зниження ААА в найближчі два роки. !zn

Читайте також:

Агентство Fitch скасувало дефолт Греції

Fitch знизило рейтинг п'яти країн єврозони

Продукти харчування у Британії за останні 150 років подешевшали у 13 разів