Fitch підвищило рейтинг Австралії до найвищого рівня

29 листопада 09:08

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Австралії в іноземній валюті з АА+ до вищого рівня - ААА. РДЕ країни у місцевій валюті було підтверджено на рівні ААА. Прогноз за обома рейтингами "стабільний", йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні агентства.

 

На думку експертів Fitch, підвищення рейтингу відображає кредитну стабільність Австралії, а також її гнучку економічну політику. Аналітики також відзначають низький рівень держборгу (у 2010-2011 фінансовому році - 26,3% від ВВП). Окрім того, Fitch прогнозує, що ВВП Австралії підвищиться на 3,4% у 2012-2013 фінансовому році на тлі прискорення розвитку сировинних інвестиційних проектів.

"Поєднання низького державного боргу, обмінного курсу, що вільно коливається, надійного цільового показника інфляції і вільних ринків торгівлі та праці дають австралійській владі можливість гнучко керувати стабільною фінансовою і грошовою політикою в періоди як економічного підйому, так і занепаду", - зазначив голова азіатського підрозділу Fitch Арт Ву.