Fitch: Криза в єврозоні триватиме до кінця 2012 року

13 лютого 14:55

Агентство Fitch прогнозує, що криза в єврозоні триватиме до кінця цього року.

 

Згідно з даними квартального опитування, проведеного рейтинговим агентством Fitch, кризова ситуація в єврозоні триватиме до кінця 2012 року.

Керуючий директор групи дослідження кредитних ринків Fitch Моніка Інсолл заявила, що 48% респондентів очікують продовження кризи держборгу в цілому з тим самим розмахом, що і зараз. Чверть інвесторів налаштовані більш песимістично - вони очікують погіршення ситуації, стільки ж опитаних - 24% - розраховують на її покращення, додала вона.

Лише 3% учасників опитування очікують закінчення кризи до кінця поточного року.

Керівник групи суверенних рейтингів Європи, Близького Сходу і Африки Fitch Ед Паркер відзначив, що результати опитування інвесторів в цілому збігаються з думкою Fitch про те, що криза в єврозоні продовжиться, протягом цього періоду будуть відзначатися моменти різкого загострення волатильності на фінансових ринках, а вихід із кризи буде неможливим без комплексного відновлення економіки.

В рамках опитування інвестори відзначили високу роль трирічних кредитів Європейського центрального банку, перший аукціон з розміщення яких пройшов у грудні, у відновленні довіри ринку до банків і фінансового сектору. Проте переваги цих кредитів для ринку держборгу менш очевидні, вважають респонденти. !zn

Читайте також

Поліція Італії обшукала міланський офіс Fitch

Fitch пророкує Греції "контрольований дефолт"


Fitch вважає малоймовірним зниження рейтингів Франції, Австрії та Німеччини

Fitch може знизити рейтинги низки країн єврозони вже у січні