Фірташ зацікавився Херсонським нафтопереробним заводом

13 квiтня 12:46

За словами джерела, нині розробляється детальний проект реконструкції потужностей Херсонського НПЗ, після чого сторони почнуть пошук позикових коштів для фінансування модернізації.

 

Співвласник групи компаній "Континуум" Ігор Єремєєв і голова ради директорів холдингу Group DF Дмитро Фірташ домовилися про реконструкцію Херсонського нафтопереробного заводу (ЗАТ "Херсонський НПЗ") зі створенням на його базі нафтохімічного виробництва.

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" із посиланням на джерело, знайоме з деталями домовленостей.

За словами співрозмовника агентства, нині розробляється детальний проект реконструкції потужностей Херсонського НПЗ, після чого сторони почнуть пошук позикових коштів для фінансування модернізації.

При цьому розподіл часток між сторонами у майбутньому проекті співрозмовник агентства не уточнив. Як відомо, до останнього часу єдиним власником ЗАТ "Херсонський НПЗ" був Єремєєв, який вже більше року активно займається пошуком інвестора для модернізації заводу.

Наприкінці 2011 року голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк заявляв про готовність Єремєєва передати державі частку в підприємстві в розмірі 50% за умови її участі в модернізації.

За словами джерела, після модернізації завод крім нафтохімічної продукції буде також виробляти нафтопродукти на рівні 2 млн тонн на рік із подальшим збільшенням до рівня 4-4,5 млн тонн. Обсяг необхідних інвестицій для модернізації Херсонського НПЗ, як повідомив співрозмовник агентства, оцінюється в 1,8 млрд доларів.

Як відомо, Херсонський НПЗ із 2006 року не здійснює переробку нафтової сировини.

Наприкінці 2007 року російська група "Альянс" вийшла зі складу акціонерів НПЗ, а основним власником залишився бізнесмен Ігор Єремєєв, співвласник групи компаній "Континуум", який до цього продав Дрогобицький НПЗ (НПК "Галичина", Львівська область).

Нині ЗАТ "Херсонський НПЗ" займається оптовими продажами нафтопродуктів. !zn

Читайте також:

В Україні знову здорожчає бензин

ТНК-ВР заявляє про застарілі стандарти якості палива в Україні

Україна з 2008-го втратила 13 млн тонн завантаження нафтопроводів або рік роботи

Пригоди поганого танцюриста в країні поганих діджеїв