Facebook підозрюють у найбільшій податковій махінації - ані цента до бюджету з мільярдних доходів

19 лютого 15:29

Громадські активісти стверджують, що найбільшій соціальній мережі світу вдалося не заплатити податки зі своїх доходів в 1,1 млрд доларів за два роки і при цьому отримати компенсацію у 429 млн доларів.

 

Дослідницька група Citizens for Tax Justice ("Громадяни за податкову справедливість") викрила Facebook у порушенні податкового законодавства США. Стверджується, що найбільшій соціальній мережі світу вдалося не заплатити ані федеральні податки, ані податки штату Каліфорнія зі своїх доходів в 1,1 млрд доларів за два роки і при цьому отримати компенсацію у 429 млн доларів.

Громадські активісти опублікували схему, що показує, як Facebook вдалося це зробити. Оскільки щодо акцій, які видаються керівництву як заохочення, діє податкове вирахування, компанія Марка Цукерберга випустила безліч таких акцій.

Більше того, Facebook випустила їх так багато, що розмір податкових відрахувань перевищив суму податків, які підлягали до сплати до федеральної скарбниці і скарбниці штату. З цієї причини державі довелося в результаті виплатити Facebook компенсацію за податки, які він отримував від компанії в 2010 і 2011 роках.

Нагадаємо, днями частка акцій засновника і головного виконавчого директора Facebook Марка Цукерберга збільшилася з 28,1 до 29,3%. Кількість його паперів досягла 632,95 млн штук загальною вартістю вартістю понад 17,7 млрд доларів.

Звичайно ж, Facebook не єдина компанія, яка намагається заощадити на виплаті податків. Microsoft, Apple і Google в цьому плані не відстають. !zn

Читайте також:

Голландці намагаються відсудити у Facebook кнопку Like

Facebook буде стежити за переміщеннями користувачів

Microsoft запустила рекламну кампанію проти Google Gmail

Прибуток Facebook обвалився на 95% в 2012 році