Євросоюз ввів нові правила провезення валюти через свої кордони

02 сiчня 06:31

На всій території ЄС застосовуватиметься єдина форма митної декларації для заяви фізособами грошових коштів. Нові заходи пояснюють боротьбою зі злочинністю та тероризмом.

 

На території Євросоюзу з 1 січня почали діяти нові митні правила - вони стосуються, в тому числі, провезення грошових коштів через кордон.

Тепер при прибутті і відбутті з території ЄС громадянин, який має при собі суму від 10 тисяч євро, зобов'язаний подати митну декларацію двічі - як при ввезенні, так і при вивезеннi грошових коштів. Декларувати слід не тільки готівку в євро, але і еквівалент в будь-якій іншій валюті, а також цінні папери та грошові інструменти, такі як дорожні чеки, векселі тощо. Правило діє і при проїзді через країни ЄС транзитом.

Досі українські туристи повинні були заповнювати митну декларацію при ввезенні грошових коштів понад 10 тисяч доларів. Таким чином, через нововведення при поїздках в Європу кількість заповнюваних українцями митних документів зросте в два рази.

В декларації необхідно буде вказати паспортні дані, інформацію про власника / власників грошових коштів (це може бути фізична або юридична особа), суму, походження грошей (наприклад, спадщину, особисті заощадження, продаж нерухомості тощо) та їх призначення. Крім того, потрібно вказати і деталі поїздки (тип транспорту, номер рейсу / поїзда / судна).

Якщо в декларації будуть вказані недостовірні або неповні відомості, той, хто подав її, понесе покарання, а гроші можуть бути конфісковані. !zn

Читайте також:

У Євросоюзу - нова держава-глава

ЄС остаточно зважився на асоціацію з Україною, щоб поставити «геополітичну крапку»

Євросоюз схвалив бюджет на 2013 рік