Євросоюз відзначив покращення бізнес-клімату в Україні, - Азаров

17 травня 08:07

Прем'єр нагадав, що обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України з країн ЄС становить понад 40 мільярдів доларів, або 80% від загального обсягу іноземних інвестицій.

 

Представники Європейського союзу відзначили поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату в Україні. Про це в ході засідання уряду 17 травня заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи результати поїздки української делегації до Брюсселя (Бельгія).

«Наші колеги з ЄС позитивно оцінили, зокрема, ті перетворення, які вже сьогодні кардинально поліпшили інвестиційний та бізнес-клімат в Україні. Це підтверджує те, що ми рухаємося в правильному напрямку», - зазначив Азаров.

Він нагадав, що обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України з країн ЄС становить понад 40 мільярдів доларів, або 80% від загального обсягу іноземних інвестицій.

Брюссель відзначає погіршення бізнес-клімату в Україні в 2011 році

Прем'єр також підкреслив, що претензії до України щодо верховенства права не підтверджені доведеними фактами, але Київ не ігнорує критику, а готовий аргументовано пояснювати свою позицію.

"Наприклад, на просте запитання, про які репресії йде мова у країні, де опозиція чи не щодня проводить акції і ніхто за це не постраждав, ніхто не боїться, жоден мій співрозмовник відповісти не міг", - сказав Азаров.

Інвестори негативно оцінюють інвестклімат в Україні і не чекають на його поліпшення

"Але для нас стурбованість партнерів означає тільки одне - чим би вона не була викликана, ми її не відкидаємо, не ігноруємо. Ми її чуємо, і завжди будемо відверто і аргументовано на фактах пояснювати свою позицію", - заявив глава уряду.

Азаров підкреслив, що Україна готова шукати "спільний вихід на базі об'єктивності, загальноприйнятих норм права, і, що важливо, на базі взаємної довіри". !zn

Читайте також:

Брюссель відзначає погіршення бізнес-клімату в Україні в 2011 році

Янукович поділяє стурбованість Європи «багатосторонньою» справою Тимошенко

Європа не побачила значних результатів у боротьбі з корупцією в Україні

Євросоюз стурбований деградацією принципу верховенства права в Україні