Європейські банки збільшать капітал на 98 млрд євро до червня 2012 року

10 лютого 09:50

Банки оприлюднили плани, згідно з якими вони збираються виконати поставлені перед ними умови.

 

Банки Європи до червня 2012 року планують збільшити капітал в цілому на 98 млрд євро, що на 26% перевищує вимоги Європейського банківського управління (European Banking Authority, EBA), повідомляє агентство Bloomberg.

EBA 31 грудня 2011 року оголосило вимогу 31 банку Європи збільшити капітал на 115 млрд євро до червня 2012 року для того, щоб знизити побоювання щодо фінансової стійкості європейської банківської системи.

У четвер, 9 лютого, регулятор оголосив, що всі банки подали плани, згідно з якими вони збираються виконати поставлені перед ними умови.

Грецькі банки, нестача капіталу яких, за оцінками регулятора, становить 37 млрд євро, будуть рекапіталізовані за рахунок коштів з пакету фінансової допомоги, тому EBA не бере їх до уваги.

Інші банки, яким, згідно з вимогами EBA, необхідно підвищити капітал на 78 мрлд євро, зроблять це "з певним запасом" на випадок, якщо деякі заходи цих фінансових організацій не принесуть очікуваного результату.

Окрім іншого, EBA підтвердило, що планує проводити стрес-тести лише в 2013 році, але не в поточному. Перевірки регулятора в 2010 і 2011 роках викликали різку критику з боку представників ринку і влади, оскільки їхні результати посилили побоювання щодо стійкості банківського сектору Європи. !zn

Читайте також:

На банки чекає нове випробування на міцність, - НБУ

Світовий банк рекомендує Україні провести стрес-тестування банків

НБУ не бачить необхідності в новому тесті для банків

Міністри фінансів Євросоюзу домовилися про рекапіталізацію банків