Єврокомісія заблокувала злиття NYSE Euronext і Deutsche Borse

01 лютого 15:46

Регулятор заблокував операцію зі злиття бірж NYSE Euronext і Deutsche Borse вартістю $17 млрд.

 

У середу комісар Євросоюзу з питань конкуренції Хоакін Альмунія провів прес-конференцію, в рамках якої оголосив рішення Європейської антимонопольної комісії з питання злиття NYSE Euronext і Deutsche Borse.

На думку регулятора, об'єднання майданчиків може завдати шкоди конкуренції. NYSE і Deutsche Borse не тільки стали б найбільшою трансконтинентальною біржовою системою, але могли б повністю підпорядкувати собі європейський ринок деривативів.

Напередодні Альмунія рекомендував регулятору заблокувати угоду. Згідно з повідомленнями, 26 членів Єврокомісії, швидше за все, підтримають рекомендацію свого колеги.

Однак, навіть у тому випадку, якщо всі 27 членів комісії проголосують проти угоди, компанії все ще можуть оскаржити рішення в суді ЄС у Люксембурзі, але тривалий термін (1-2 роки) розгляду може повністю нівелювати позитивний економічний ефект злиття.

Історія злиття NYSE і Deutsche Boerse почалася минулого року і з самого початку зіткнулася з пильною увагою регулюючих органів і політиків. Причому Міністерство юстиції США угоду блокувати не стало і лише вимагало, щоб Дойче Берзе ліквідувала частку в іншій американській біржі Direct Edge. Якщо врахувати, що саме німецький гравець був ініціатором угоди, цікаво, що заблокував її європейський ж регулятор. !zn

Читайте також:

Найбільша у світі біржа незабаром буде створена

Deutsche Boerse і NYSE Euronext оголосили про злиття