ЄС відновить програму бюджетної підтримки Україні найближчим часом

09 квiтня 18:02

Європейський союз відновить програму бюджетної підтримки Україні через кілька тижнів. Загальна сума фінансування перевищує 160 млн євро.

 

Європейський союз відновить програму бюджетної підтримки Україні на 160 млн євро через кілька тижнів. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з главою представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшера, передає прес-служба відомства.

"Загальна сума фінансування перевищує 160 млн євро. Ми домовилися про те, що найближчим часом буде продемонстрований суттєвий прогрес у співпраці з ЄС, і я переконаний, що ми вже буквально за кілька тижнів зможемо відзвітувати про відновлення цієї кооперації", - зазначив Порошенко.

Глава Мінекономрозвитку додав, що скоординовані і намічені абсолютно чіткі кроки, спрямовані на відновлення дії програм технічної допомоги, які будуть розвиватися в трьох напрямках: підтримка енергетичного сектора, підтримка реформ, підтримка регіонального розвитку.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія призупинила програми бюджетної підтримки Україні через "неефективний розподіл коштів". !zn

Читайте також:

Євросоюзу набридло фінансувати ефемерні українські реформи


Посол ЄС підтвердив призупинення допомоги Україні за низкою програм

Євросоюз фінансово підтримає утилізацію українських радіоактивних відходів


Для євроінтеграції України потрібні глибокі демократичні реформи, - єврокомісар