ЄС назвав умову видачі фінансової допомоги Греції

27 сiчня 12:54

ЄС не дасть Греції кредит, якщо її кредитори не погодяться скоротити держборг країни.

 

За словами прем'єр-міністра Люксембургу Жан-Клода Юнкера, Єврогрупа готова виділити кошти Греції, якщо офіційний і приватний сектор країни здійснять внесок у скорочення державного боргу.

«Офіційний сектор має замислитися про надання фінансової допомоги для погашення державних боргів, якщо з цієї проблеми буде досягнуто згоди з приватним сектором, а також буде отримано докази здатності Греції виплачувати заборгованість», - сказав він.

Коментуючи участь Європейського центробанку у вирішенні грецької кризи, Юнкер зазначив, що ЄЦБ «є незалежною структурою», та голова Єврогрупи не може «давати публічні рекомендації тим, чиє завдання полягає у захисті валюти».

«Ми сподіваємося, що до 2020 року Греції вдасться скоротити держборг до 120% обсягу виробництва. Можливо, наші очікування виправдаються не повною мірою, проте будь-які кроки у вірному напрямку потрібні», - підкреслив він.

Зараз, перед черговим крайнім терміном - 20 березня - погашення виплат за своїми облігаціями у розмірі 14,5 млрд євро, Афінам вкрай необхідно залучити додаткові кошти. Інститут міжнародних фінансів раніше повідомив про досягнення прогресу у тривалих і складних перемовинах про списання приблизно 100 млрд євро грецького боргу приватним інвесторам, однак відповідні консультації поки не завершені. !zn

Читайте також

Греф: Україні необхідна реформа освіти

Саркозі: Греція - наша помилка

S&P кваліфікує обмін боргу Греції як дефолт