ЄС наклала штрафи азіатським виробникам телевізорів за картельну змову

14 сiчня 12:26

Єврокомісія оголосила про штраф для південнокорейських і тайваньських виробників LCD-телевізорів за створення нелегального картелю, який встановлював монопольні ціни, повідомляє Agence France-Presse. У список, зокрема, потрапили тайванські компанії AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display, а також корейська LG Display.

 

Єврокомісія оголосила про штраф для південнокорейських і тайваньських виробників LCD-телевізорів за створення нелегального картелю, який встановлював монопольні ціни. У список, зокрема, потрапили тайванські компанії AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display, а також корейська LG Display.

Загальний розмір штрафів, виписаних постачальникам телевізорів, становить близько 650 мільйонів євро.

Ще одна найбільша південнокорейська корпорація Samsung була запідозрена в участі у картелі. Проте їй вдалося уникнути штрафу через те, що вона першою надала інформацію про свою участь у незаконній схемі.

Компанії, що брали участь у картелі, провадили свою діяльність з жовтня 2001-го до лютого 2006 року. Представники корпорацій зустрічалися щомісяця і домовлялися про мінімальні ціни, обсяг випуску продукції та інші комерційні справи.

Загалом менеджери компаній зустрілися 60 разів, переважно в готелях на Тайвані. При цьому вони укладали мінімум письмових домовленостей. Таким чином, їм протягом довгого часу вдавалося приховувати наявність картелю.

За матеріалами Лента.ru