"ЕРУ Трейдинг" має намір брати участь в приватизації ОПЗ - ЗМІ

21 квiтня 16:14

Орендарі оцінили перспективи підприємства.

 

Українська компанія "ЕРУ трейдинг", що є дочірнім підприємством корпорації "ЕРУ" планує взяти участь у приватизації "Одеського припортового заводу". Про це під час прес-конференції на ОПЗ заявив голова "ЕРУ Трейдинг" Андрій Фаворов, пише ЕП.

"Багато слів було сказано про те, щоб провести приватизацію цього підприємства вже в цьому році і ми щиро підтримуємо це. Ми, напевно, докладемо всі зусилля для того, щоб взяти участь у конкурсі", - заявив Фаворов.

"Ми бачимо, що ринок газу, який запустився і який реально працює і ринок добрив щільно взаємопов'язані. І ми хочемо, щоб обидва ринка були успішні. І дозволили Україні повністю забезпечити себе ресурсом", - додав він.

Нагадаємо, що Фонд державного майна заново запустив підготовку до приватизації "Одеського припортового заводу і розраховує на його успішну продаж під кінець 2017 року.

Раніше повідомлялося, що роботу ОПЗ відновили дві компанії однієї групи: "ЕРУ Трейдинг" і ERU Management Services LLC, які надали кращу пропозицію по давальницькій сировині.

Потім Печерський районний суд Києва ухвалою від 28 березня тимчасово заборонив ПАТ "Укртрансгаз" обмежувати або припиняти транспортування газу для ОПЗ.

"ЕРУ Трейдінг" - один з найбільших імпортерів палива в Україну. Основний власник - Андрій Фавроров - колишній топ-менеджер ДТЕК, який пішов з компанії Ріната Ахметова в 2014 і заснував власний бізнес.

Як відомо, Фонд держмайна не зміг продати ОПЗ 18 липня 2016 року, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі в конкурсі зі стартовою ціною 13,175 млрд грн ($ 525 млн). Послухавшись МВФ і ЄБРР уряд України знизив стартову ціну ОПЗ в 2,5 рази - до 5,16 млрд грн (близько $ 200 млн), і продовжило термін приватизації заводу. Однак конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність заявок від компаній, які раніше виявляли інтерес до купівлі підприємства.