Експерт: Євро може зазнати краху іще до Різдва.

27 листопада 08:51

Євро як валюта може зазнати краху до католицького Різдва, якщо на рівні Євросоюзу не буде вжито адекватних антикризових заходів, попередив відомий французький економіст Жак Атталі.

 

«Питання тепер в тім, чи буде євро як і раніше існувати на Різдво. Залишається лише один шанс з двох, що єдина валюта збережеться до цього часу або що, принаймі, вона перебуватиме в процесі руйнування», - наводить брюссельська радіостанція слова екс-голови Європейського банку реконструкції та розвитку, якого називають ідеологом глобалізації.

На думку Атталі, для того, щоб запобігти краху євро, необхідно дозволити Європейському центральному банку скуповувати держоблігації країн єврозони, що опинилися в кризі, позбавити їх частини фінансового суверенітету за допомогою введення наднаціонального контролю за бюджетом, а також внести необхідні зміни до законодавства ЄС.

«Ось такі ці три сходинки (антикризових заходів). Першу можна звести за п'ять хвилин, другу за тиждень, третю - через шість місяців. Але починати зводити всі три необхідно одночасно. Інакше, ми йдемо до катастрофи», - зазначив економіст.