Екс-заступника директора «Росатому» затримано за крадіжку державних коштів за допомогою інтернету

20 липня 07:33

Колишнього заступника генерального директора Державної корпорації з атомної енергії «Росатом» Євгена Євстратова затримано за підозрою в організації схеми розкрадання бюджетних коштів зі збитком близько 110 млн руб.

 

За інформацією начальника головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Росії генерал-майора поліції Дениса Сугробова, із грудня 2007 року по квітень 2011-го Є.Євстратов курував напрямок ядерної та радіаційної безпеки підприємств атомної галузі. У 2008-2009 роках на виконання науково-дослідних робіт для потреб підприємств атомної галузі було виділено близько 50 млн руб. Однак замість того, щоб займатися власними розробками, співробітники підприємства "завантажували" наукові матеріали з мережі інтернет і видавали їх за свої ноу-хау, а грошові кошти привласнювали.

Правоохоронці також задокументували факти розкрадання 60 млн руб., виділених у 2009 році на будівництво двох об'єктів утилізації відпрацьованого ядерного палива.

За даними фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.159 Кримінального кодексу РФ (шахрайство).

Д.Сугробов повідомив також, що тривають оперативно-розшукові заходи та слідчі дії щодо встановлення інших епізодів протиправної діяльності, пов'язаної з розкраданням грошових коштів, виділених на модернізацію об'єктів "Росатома" і проведення науково-дослідних робіт. За їх результатами планується пред'явлення звинувачення учасникам організованої групи.