Екс-міністр ЖКГ Криму отримав три роки в'язниці

06 липня 17:40

Центральний районний суд м.Сімферополя засудив колишнього мінстр житлово-комунального господарства АР Крим Володимира Баженова на три роки позбавлення волі. Чиновника звільнено від відбування покарання зі встановленням випробувального терміну на 2 роки.

 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури АР Крим.Наразі прокуратурою готується апеляція на вирок суду в зв'язку з м'якістю призначеного покарання.Екс-міністр ЖКГ Криму звинувачувався у вчиненні злочину, що передбачений ч. 2 ст.210 Кримінального кодексу (порушення законодавства про бюджетну систему України в особливо великому розмірі).Як повідомили в прокуратурі, В. Баженов, всупереч постанові Кабміну, придбав тролейбуси не вітчизняного, а іноземного (білоруського) виробництва, витративши при цьому 6,9 млн гривень бюджетних коштів.

Кримінальну справу проти екс-міністра було порушено в березні кримським управлінням СБУ.Верховна Рада Криму в травні 2010 року звільнила В. Баженова з посади міністра житлово-комунального господарства Криму.