Економіст стверджує: авіаквитки дешевше купувати у вихідні

21 лютого 11:33

Авіаквитки, придбані на вихідних, у середньому на 5% дешевше, ніж аналогічні квитки, куплені в будні дні.

 

Результати дослідження, проведеного професором економіки Техаського університету (Texas A&M University) Стівеном Пулером, свідчать про те, що квитки, куплені у вихідні дні, обходяться їхнім власникам на 5% дешевше, ніж куплені у робочі дні.

Про це пишуть зарубіжні ЗМІ і, зокрема, агентство Reuters з посиланням на статтю у науковому журналі Тhe Journal of Economic Behavior & Organization.

Ці дані спростовують поширену думку, що найкращий час для придбання авіаквитків - у ніч на вівторок або середу о 01:00. Проте професор стверджує, що у вихідні дні покупці (в основному звичайні туристи, які хочуть заощадити) обирають більш прискіпливо, а авіакомпанії знижують ціни, щоб обійти конкурентів. У будні дні, відзначає Пуллер, квитки найчастіше купують ділові люди і бізнес-мандрівники, яким важливіше заздалегідь дістати квиток на потрібний рейс, ніж чекати зниження його вартості.

Пуллер так само вважає помилкою загальноприйняту думку, згідно з якою купувати квитки на літак краще заздалегідь, за кілька тижнів до вильоту, а не чекати до останньої хвилини. Це правило стосується лише популярних серед туристів міст і напрямів.

У дослідженні була проаналізована політика ціноутворення саме авіакомпаній, але, відзначає автор дослідження, подібне властиве й іншим галузям, таким як круїзи, готелі, оренда автомобілів. !zn

Читайте також:

Депутат-регіонал налітав за рахунок бюджету в 10 разів більше, ніж дозволено

У Києві з'явилося перше в Україні аеротаксі

Авіакомпанії вкрали з бюджету ВР мільйон доларів