Єдиний в Україні виробник спирту за 9 місяців отримав аж 79 млн грн прибутку

27 сiчня 12:54

Держконцерн «Укрспирт» - єдиний у країні виробник спирту - за 9 місяців 2011 року отримав 79 млн грн прибутку. І то, як підозрює слідство, показник було досягнуто за рахунок отримання кредиту в 300 млн.

 

Згідно з даними ZN.UA, концерн «Укрспирт» за дев’ять місяців 2011 року показав прибуток 79 мільйонів гривень. Причому цього прибутку, як підозрює слідство, було досягнуто за рахунок узяття кредиту на суму 300 мільйонів. На жаль, оскільки сервери «Укрспирту» «згоріли», повної фінансової звітності за весь 2011 рік правоохоронні органи не мають.

За даними ZN.UA, офіційна експертиза Мінфіну України дійшла висновку, що 40% алкогольного ринку перебуває в тіні, і прямі втрати бюджету через приховування податків становили 2011 року 2 млрд. грн. За ближчими до реальності даними асоціації оптовиків і виробників підакцизних товарів СОВАТ, у тінь перейшло 80% ринку, і, таким чином, втрати бюджету становлять не два, а чотири мільярди. Обсяги споживання горілки не впали, обсяги виробництва в харчовій промисловості в усіх галузях зростають. В усіх - тільки в алкогольній промисловості вони чомусь падають. Легальне виробництво горілки зменшилося 2011 року на 12%. За даними джерела ZN.UA, близького до розслідування фінансових махінацій в «Укрспирті», на 12 заводах концерну, які офіційно вважаються закритими, насправді випускають контрафактну горілку. Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Юрія Бутусова ««Укрспирт» - найганебніша діра держбюджету». !zn Читайте також: Україна захистить свій ринок від дешевої російської горілки Київрада придумав, як заборонити киянам купувати горілку після 22:00 Ціна за пляшку горілки зросте на 25-50%