Дві третини доходів української скарбниці забезпечує великий бізнес

02 сiчня 12:44

Глава Міндоходів Олександр Клименко вважає, що великі компанії у всьому світі, і особливо в Україні, були в привілейованому становищі з точки зору умов для бізнесу, лобістських можливостей і важелів у владі.

 

Найбільші українські платники податків формують основні бюджетні надходження - на їхню частку припадає близько двох третин доходів держскарбниці (66,1%) і більше половини доходів зведеного бюджету (53,1%).

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко в інтерв'ю журналу «ТОП-100».

За його словами, великі компанії у всьому світі, і особливо в Україні, були в привілейованому становищі з точки зору умов для бізнесу, лобістських можливостей і важелів у владі.

Метою Державної податкової служби України, яка зараз стала частиною новоствореного Міністерства доходів і зборів, є зрівняння у правах і обов'язках усіх платників податків і зборів, зазначив міністр.

«З метою забезпечення адекватного податкового супроводження великого бізнесу ми в нинішньому році провели реорганізацію і на базі існуючих раніше 11-ти спеціалізованих податкових інспекцій створили єдиний Центральний офіс з обслуговування великих платників податків, - сказав Клименко. - За кожною великою компанією закріплений окремий інспектор, який виконує скоріше роль податкового асистента, ніж контролера». !zn

Читайте також:

Клименко вважає створення Міндоходов і зборів подарунком платникам податків, але про функції відомства розповість потім

У Партії регіонів пояснили, навіщо Янукович створив фіскальне мегаміністерство для Клименко

Податкова майже готова до запровадження загального декларування доходів: залишилося довести українцям, що це вигідно