Двадцять найбагатших людей втратили за день більше $11 млрд

07 березня 08:58

На тлі різкого обвалу котирувань на світових фондових біржах статки 20 найбагатших людей планети скоротилися загалом на $11,3 млрд.

 

Статки двадцяти найбагатших людей планети у вівторок скоротилися загалом на $11,3 млрд на тлі різкого спаду на світових фондових біржах, яке сталося на тлі слабких статданих в Європі і побоювань щодо успіху реструктуризації держборгу Греції.

Статки світового лідера сталеливарної промисловості ArcelorMittal Лакшмі Міттала скоротилися на $918 млн або 4% - до $ 22,3 млрд. Вартість акцій його компанії на торгах в Амстердамі знизилася на 5,5%. У результаті Міттал вибув з двадцятки найбагатших людей планети, опинившись на 21-му місці у рейтингу Bloomberg.

Статки американського мільярдера Уоррена Баффета скоротилися на $407,3 млн до $43,9 млрд. Він замикає трійку найбагатших людей за версією Bloomberg Billionaires Index.

Засновник Microsoft Білл Гейтс втратив через спад бірж у вівторок $805,4 млн - тепер його статки оцінюються у $61,3 млрд. Він залишається на третьому місці у топ-20 найбагатших людей планети.

Мексиканський бізнесмен Карлос Слім Елу, який залишається найбагатшою людиною на планеті, втратив напередодні $888,8 млн. Його статок зараз оцінюється у $67,5 млрд.

Статки шведського підприємця Інгвара Кампрада скоротилися, відповідно до індексу Bloomberg, також на $888,8 млн і тепер оцінюються у $41,8 млрд. Він на четвертому місці у рейтингу.

Два європейських рітейлерових магнати Бернар Арно і Амансіо Ортега, які є власниками LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (MC) SA і Inditex SA відповідно, втратили по $1,2 млрд. Арно зі статком $41,2 млрд займає п'ятий рядок у рейтингу. Ортега з $37,7 млрд - на сьомому місці.

Нагадаємо, що вчорашня торговельна сесія виявилася вкрай негативною практично для всіх біржових майданчиків. Так, провідний американський індекс S&P500 втратив 1,5 відсотка, російський індекс ММВБ і зовсім 4,5 відсотка. !zn

Читайте також:

Forbes оприлюднив список 100 найбагатших людей України

За рік в Україні з'явилося ще 1156 мільйонерів

Forbes розповів про незвичайні хобі мільярдерів