ДТЕК перейнялася підвищенням енергоефективності в комунальному секторі

12 квiтня 13:42

Інвестиції ДТЕК в цьому напрямку в 2010 році склали 1,32 млн грн, в 2011 році - 3,728 млн грн. В поточному 2012-му компанія планує направити на дані цілі 25 млн грн.

 

ДТЕК в 2012 році планує направити до 35% загального обсягу інвестицій компанії на підвищення енергоефективності у комунальному секторі (ЕКС) України в містах присутності своїх підприємств.

Зокрема інвестиції ДТЕК у цьому напрямку у 2010 році склали 1,32 млн грн, у 2011 році - 3,728 млн грн. В поточному 2012-му компанія планує направити на дані цілі 25 млн грн.

Загальна сума інвестицій ДТЕК у рамках проекту "Реформа міського теплозабезпечення" (РМТ), який проводиться за підтримки USAID, за період 2010-2011 років склала 3,8 млрд грн. Проект реалізується компанією International Resourses Group (IRG) у співпраці з урядом України і місцевою владою. На поточний момент ДТЕК, проект РМТ та міські ради Києва, Дніпропетровська, Павлограда і Курахово підписали Меморандум щодо поліпшення системи теплозабезпечення та енергоефективності міст і реалізують спільні проекти в цих містах.

Метою проекту ЕКС є впровадження системних позитивних змін в секторі теплозабезпечення в регіонах присутності компанії, створення фінансово-життєздатної і стабільної системи центрального теплозабезпечення, поліпшення якості послуг, поліпшення енергоефективності значущих об'єктів соціальної інфраструктури. При цьому найважливішим завданням ДТЕК, як енерговиробник і постачальник, вважає просування ідей енергоефективності як у бізнес-середовищі, так і на побутовому рівні, а також проведення інформаційної кампанії серед населення.

Нагадаємо, що за даними IFC (дочірньої структури Світового банку, СБ), енергоємність $1 ВВП в Україні приблизно у 2 рази вище, ніж у світі і в 3 - ніж у країнах Євросоюзу (ЄС). !zn

Читайте також:

Енергоефективність йде... у сміття?

Енергетичне майбутнє України: як його підганяють під Ахметова

Азаров задумав провести в Україні тотальний енергоаудит

Після Євро-2012 Україна має сконцентруватися на енергозбереженні, - Тігіпко

Пов'язані з реформою ЖКГ проекти не стосуються умов життя окремо взятої людини

За п'ять років обсяг виділених коштів на енергозбереження в Україні зріс у 4 рази