ДТЕК Ахметова буде імпортувати газ з Європи

26 лютого 15:35

Енергохолдинг розраховує почати постачання природного газу з Європи в Україну вже у 2013 році.

 

Найбільший приватний вертикально інтегрований холдинг України "ДТЕК" (керує енергетичними активами бізнесмена Ріната Ахметова) розглядає можливість імпорту газу з Європи.

Про це повідомив джерело в уряді. За його словами, у даний час "ДТЕК" веде переговори з можливими європейськими контрагентами.

Співрозмовник уточнив, що енергохолдинг розраховує почати постачання природного газу з Європи в Україну вже у 2013 році.

"ДТЕК веде переговори із зарубіжними компаніями про можливості імпорту газу з сусідніх країн", - підтвердив інформацію комерційний директор холдингу Андрій Фаворов.

За його словами, імпорт природного газу з Європи в Україну можливий за наявності технічних умов та економічної доцільності.

"ДТЕК планує побудувати систему взаємодії з іноземними постачальниками газу, у тому числі на спотовому ринку, а також відпрацювати технічні можливості для таких операцій", - уточнив комерційний директор ДТЕК.

В енергохолдингу відзначають, що в даний час ціни на газ у Європі нижчі, ніж у "Нафтогазу", тому ДТЕК розглядає можливість його закупівлі в європейських компаній у 2013 році для часткового забезпечення паливом ТЕЦ ПАТ "Київенерго".

Нагадаємо, раніше у ДТЕК відзначали, що у 2013-14 рр. мають намір почати постачання газу "Київенерго" і "Дніпроенерго". Зокрема, потреби "Київенерго" у природному газі в компанії оцінили в 3 млрд куб м на рік (за цим показником компанія є найбільшим споживачем газу у країні).

Також нагадаємо, що у липні 2012 року входить у холдинг компанія "ДПЕК Трейдинг" отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 6 млрд. куб. м газу. !zn

Читайте також:

В Ахметова тепер - свій "Нафтогаз"

ДТЕК Ахметова купує скандальну Vanco Ukraine

Україна має намір отримати до 7 млрд кубів реверсного газу через Угорщини та Словаччини