Добкін знайшов винних у зриві збройових поставок Іраку

30 липня 08:40

Частину штрафу за зрив термінів постачань БТР-4 за іракським контрактом має компенсувати попереднє керівництво заводу імені Малишева.

 

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи штрафні санкції, які Ірак застосував до України за зрив встановлених строків поставок 26 БТРів виробництва заводу ім. Малишева, повідомляє прес-служба адміністрації.

Харківський губернатор зазначив, що в затримці була вина і заводу Малишева, і субпідрядників. Зокрема, була проблема з збройовими стовбурами, які виготовляються не в Харкові.

За його словами, на строки виконання контакту також вплинуло те, що завод ім. Малишева раніше не виробляв БТР.

"Не забуваєте, що Україна ніколи до цього не робила БТР. Ми, фактично, створили нову сучасну зброю, яка сьогодні не викликає нарікань у тих, хто буде її експлуатувати. Враховуючи вміння наших танкобудівників робити сучасні танки і розширивши лінійку до декількох зразків військової техніки , можна говорити про те, що Україна здатна зайняти на ринку озброєнь свою нішу. Так склалася сьогодні кон'юнктура, що танки закуповують тільки в комплекті з іншою військовою технікою", - зазначив М. Добкін.

Губернатор висловив думку, що частину штрафу за зрив термінів постачань БТР за іракським контрактом має компенсувати попереднє керівництво заводу ім.Малишева.

"Якби на заводі не було проблем, які створювало попереднє керівництво підприємства своєю бездіяльністю, не було б і проблем з термінами контракту. Я вважаю, що частково провина лежить на колишньому керівництві заводу, і якщо буде порушено кримінальну справу з компенсації, то частину грошей має компенсувати саме колишнє керівництво", - підкреслив він.

На закінчення М. Добкін відзначив, що нинішнє замовлення на заводі ім. Малишева виконується і буде виконуватися.