До 2030 року Путін планує збільшити видобуток вугілля на 30%

25 сiчня 08:27

До 2030 року Росія повинна збільшити видобуток вугілля на 30% - до 430 млн тонн. Сировинною базою, за словами Володимира Путіна, буде Східний Донбас, Кузбас, Воркута, і майданчики в Туві і Якутії.

 

Російська Федерація до 2030 року збільшить видобуток вугілля на 30% - до 430 млн тонн на рік і розраховує наростити його експорт. Про це прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на нараді з питань розвитку вугільної промисловості.

«Сьогодні виробляється комплекс заходів, який має нам дозволити до 2030 року на 100 млн тонн збільшити видобуток, тобто ми з вами повинні вийти на загальний рівень щорічного видобутку 430 млн тонн. Сьогодні 330 млн тонн, повинні наростити ще сотню, як це і передбачено довгостроковою програмою розвитку вугільної галузі», - сказав Володимир Путін.

Прем'єр зазначив, що сировинною базою будуть традиційні центри видобутку - Кузбас, Східний Донбас, Воркута, і перспективні майданчики у Туві і Якутії.

Він підкреслив, що за оцінками експертів, у найближчі десятиліття попит на вугілля буде збільшуватися, причому як усередині Росії, так і на глобальних ринках.

За його словами, російська вугільна промисловість, суміжні галузі, транспортна інфраструктура повинні бути готовими цей попит задовольнити.

«Ми повинні не тільки зберегти, але й істотно розширити свої позиції, у тому числі і на перспективних ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону», - сказав Володимир Путін.

Російський прем'єр також повідомив, що влада країни буде вибудовувати внутрішню і експортну логістику, включаючи залізничні маршрути, портові термінали, а також розвивати потужності машинобудування для випуску сучасного обладнання. !zn

Читайте також:

Бойко переведе усі ТЕЦ на вугілля Ахметова

Україні вигідніше споживати вугілля при ціні на російський газ $416, - Азаров