До 2020 року в Україні з'являться 450 га нових тепличних комплексів

28 лютого 17:30

Мінагрополітики буде сприяти розвитку сучасних високотехнологічних теплиць, мережі сучасних овочесховищ і оптових сільськогосподарських ринків.

 

Протягом найближчих семи років Мінагрополітики планує збільшити виробництво овочів до 10 мільйонів тонн щорічно. Таких результатів вдасться досягти, зокрема, завдяки будівництву нових тепличних комплексів. А це, у свою чергу, допоможе зменшити імпортозалежність України у міжсезоння і утримати стабільну ціну на овочі закритого ґрунту. Про це повідомив директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Олександр Демидов.

У 2012 році вітчизняні аграрії зібрали 10 мільйонів тонн овочів, що стало одним з найбільших врожаїв за роки незалежності. Для того ж, щоб закріпити і збільшити ці показники до 2020 року, Мінагрополітики буде сприяти розвитку сучасних високотехнологічних теплиць, мережі сучасних овочесховищ і оптових сільськогосподарських ринків.

"Торік було запущено нові тепличні комплекси на 26 га. З метою збільшення виробництва овочів закритого ґрунту планується збільшити кількість тепличних комплексів ще на 450 га до 2020 року ", - відзначив Олександр Демидов.

Для цього уряд частково відшкодовує вартість будівництва теплиць і передбачає можливість надання компенсації процентної ставки сільськогосподарським підприємствам за кредитами, залученими для впровадження енергозберігаючих технологій, виробництва сільськогосподарської продукції рослинництва в закритому грунті, а також придбання систем та обладнання для теплиць, устаткування для сортування, упакування, палетизації сільськогосподарської продукції власного виробництва.

За словами директора Департаменту, завдяки такій державній підтримці за десять років валовий збір овочів закритого ґрунту в сільськогосподарських підприємствах досягне 638-700 тисяч тонн. !zn