«Дніпроенерго» виявилося потрібним лише ДТЕК

11 сiчня 12:37

Компанія DTEK Holdings Ltd, єдиний учасник конкурсу з продажу 25% державних акцій ВАТ «Дніпроенерго» (Запоріжжя), готова купити цей пакет за 1 млрд 174,1 млн грн.

 

Відкриття конкурсних пропозицій відбулося в середу, 11 січня, у Фонді державного майна України і транслювалося в мережі Інтернет. Ціна держпакету, заявлена ​​претендентом, на 100 тис. грн більша за початкову вартість, встановлену ФДМУ. Учасник конкурсу також погодився виконати всі приватизаційні умови.

Конкурсна комісія запропонувала DTEK Holdings Ltd. переглянути початкову вартість 25% акцій ПАТ «Дніпроенерго». Компанія погодилася на незалежну оцінку держпакету.

Фонд державного майна 16 листопада 2011 року оголосив конкурс з приватизації 25% «Дніпроенерго» за принципом аукціону з початковою ціною 1,174 млрд грн, що приблизно на 240 млн грн перевищує ринкову і на 25 млн грн більша за оцінку, проведену у 2011 році міжнародною аудиторською компанією Ernst&Young. Дані щодо компанії запросили три фірми. Заявки приймалися до 3 січня включно. Конкурс було призначено на 11 січня.

Покупець держпакету акцій в межах корпоративних прав повинен забезпечити збереження потужності ТЕС «Дніпроенерго» на рівні не менше 8185 МВт у 2011-2016 роках. До 30 вересня 2012 року йому необхідно підготувати програму розвитку і технічного переозброєння станції до 2016 року, у тому числі передбачити приведення регулюючих можливостей ТЕС у відповідність до вимог європейської мережі. Власник акцій взяв на себе зобов'язання підвищувати зарплату і зберегти робочі місця. 70% вугілля для «Дніпроенерго» має закуповуватися на українських шахтах.

У конкурсі не могли брати участь компанії з державною часткою більше 25%, а також фірми з офшорних зон та країн з «чорного списку» FATF.

ПАТ «Дніпроенерго» - одна з п'яти теплових енергогенеруючих компаній України. Її встановлена ​​потужність становить 8185 МВт, або 16% від загальної потужності електростанцій країни. На частку компанії припадає 8,9% від загального обсягу виробленої в державі електроенергії. Питомі витрати палива на виробництво 1 кВт\год електроенергії є одними з найнижчих в Україні. У компанії працює 8270 осіб.