Для оздоровлення СБУшників закупили ікри та м'яса на 4 млн грн

14 лютого 11:37

Санаторій "Чорномор'я" Служби безпеки України закупив за цінами, які істотно перевищують максимальні роздрібні продукти на суму 3,87 млн грн, серед яких червона та чорна ікра, червона риба.

 

Санаторій "Чорномор'я" СБУ (Лівадія, Крим) уклав низку угод з ТОВ "Літлтон" ЛТД на постачання продуктів харчування на суму 3,87 млн гривень, повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

На 1,88 млн гривень замовили м'ясо та м'ясні продукти, на 0,8 млн гривень - курятину і субпродукти, ще на 0,31 млн гривень - масло.

Договірна ціна на деякі м'ясні продукти перевищує навіть максимальні роздрібні ціни в Ялті, зафіксовані на той період моніторингом Мінекономрозвитку АРК.

Так, курей замовили по 33 грн/кг, при максимальній ринковій ціні 25 грн/кг, яловичина без кістки обійдеться у 78 грн/кг при максимальних 60 грн/кг. Тобто ціни оптової закупівлі на чверть перевищують роздрібні.

Крім того ще на 890 тис гривень було замовлено рибну продукцію. Серед іншого - 2,5 тис 140-грамових банок червоної ікри за 81 грн/шт. За умови, що санаторій працює 365 днів протягом року будуть їсти ікру по 1 кг на день.

Також придбано три кілограми чорної ікри за 11,82 тис грн/кг, 50 кг філе сьомги у вакуумній упаковці по 276 грн/кг і 50 банок консервованих крабів - за 130,44 гривні за банку вагою 250 гр.

Нагадаємо, у жовтні 2012 року санаторій вже купував продукти у ТОВ "Літлтон ЛТД" - тоді цукор і сухофрукти замовили у півтора рази дорожче ринкової ціни.

Засновниками ТОВ "Літлтон ЛТД" зі статутним капіталом 5 млн гривень є Ігор Кравченко, Ніна Скиба і Галина Горбащенко. За п'ять років фірма отримала підрядів на загальну суму 29,47 млн гривень, з них - 7,07 млн від санаторію "Чорномор'я". !zn

Читайте також:

Чиновників з апарату президента будуть годувати малиною по 670 грн за кілограм

РНБО накупила у сина заступника Клюєва автомобілів на 2,5 млн грн

Ремонт альтанки на дачі Януковича обійдеться бюджету в три мільйони доларів