Для отримання грошей від МВФ, Україні доведеться довести реалістичність держбюджету

14 сiчня 17:05

Українській владі потрібно буде надати на переговорах МВФ чіткий "бізнес план" державних фінансів, що містить напрямки реформ зі зниження дефіциту держбюджету, НАК "Нафтогаз України" і Пенсійного фонду.

 

Для отримання нового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, Україні потрібно знизити дефіцит держбюджету і відпрацювати план виходу економіки з кризи, вважає старший радник Альфа-Банку (Україна) Роман Шпек.

"Владі потрібно буде надати на переговорах з Міжнародним валютним фондом чіткий "бізнес план" державних фінансів, що містить напрямки реформ зі зниження дефіциту держбюджету, НАК "Нафтогаз України", Пенсійного фонду", - підкреслив він.

Експерт додав, що чиновникам доведеться попрацювати та ознайомити МВФ з комплексною програмою виходу України з кризи, яка не тільки дозволить країні подолати нинішні складнощі, але й стимулюватиме економічне зростання в майбутньому. "Дані зміни неможливі без істотного поліпшення бізнес-клімату, і нова урядова команда це добре розуміє. Зміни, які відбулися в уряді, на це власне і направлені. Пора працювати на довгостроковий результат", - сказав Шпек.

Головними викликами для української економіки в 2013 році стануть детінізація, наповнення держбюджету, зниження рівня корупції і жорсткий контроль над трансферним ціноутворенням. Всі ці завдання покладуть на новостворене Міністерство доходів і зборів, що стане ключовим в економічному блоці Кабміну.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр, колишній голова Нацбанку Сергій Арбузов 14 січня заявив, що Україна розраховує підписати нову угоду stand-by з МВФ на суму 10 млрд SDR (близько 15,4 мільярда доларів). !zn

Читайте також:

МВФ поки не визначився щодо умов подальшої співпраці з Україною

Місія МВФ приїде в Україну обговорити кредитування через два тижні

МВФ знову порекомендував Україні перейти на гнучкий курс гривні

Арбузов просить новий кредит МВФ на 15 млрд доларів