Держмитслужба: 85% митних декларацій оформляються за ціною угод

17 березня 12:28

Говорячи про випадки коректування митної вартості, голова Держмитслужби повідомив, що якщо в 2012 році в середньому було 7,5 тисяч відповідних рішень у місяць, то зараз - 3 тисячі.

 

Більшість митних декларацій - 85% - оформлюються за так званим першим методом - ціною, зазначеною в угодах суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Про це повідомив в.о. голови Державної митної служби Олександр Дороховський під час круглого столу "Інвестиційний і бізнес-клімат в Україні очима влади і інвесторів: чи відбулися істотні зміни на краще?", який був проведений ГО "Ліга фінансового розвитку" за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) і тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Говорячи про випадки коректування митної вартості, Дороховський повідомив, що якщо в 2012 році в середньому було 7,5 тисяч відповідних рішень у місяць, то зараз - 3 тисячі.

"Це добре чи погано? Я вважаю, що добре. Треба краще? Працюємо - краще", - зазначив Дороховський.

При цьому голова ради "Асоціації експортерів та імпортерів ЗЕД" Сергій Свистіль звернув увагу, що в Україні для бізнесу досить складно прогнозувати свою рентабельність через ризики завищення митної вартості.

"В Євросоюзі досить зайти на сайт держорганів і провести розрахунок вартості товару. Дуже просто можна отримати інформацію про мито, ПДВ, легко зрозуміти, скільки наш товар коштує в Європі. А хто візьметься зараз оцінити товар, куплений у Європі? Та ніхто", - резюмував експерт. !zn

Читайте також:

Калетник пообіцяв вирішити проблему з попереднім декларуванням імпорту

МВФ нахвалює новий Митний кодекс

В уряді розмірковують про заміну тіньових схем поставок палива

Митниця "не помітила" 700 тис. тонн контрабандного бензину в 2012 році