Держказначейство заблокувало рахунки місцевих бюджетів

24 липня 16:30

У всіх регіонах країни склалася парадоксальна ситуація, коли органи місцевого самоврядування за наявності коштів на своїх рахунках не можуть профінансувати витрати на житлово-комунальне господарство, транспорт, утримання установ бюджетної сфери.

 

Асоціація міст України звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням терміново вирішити проблему проведення Держказначейством платежів за видатками місцевих бюджетів.

«З середини липня поточного року територіальні органи Державної казначейської служби України фактично блокують проведення платежів органів місцевого самоврядування за видатками місцевих бюджетів. При наявності достатнього фінансового ресурсу в місцевих бюджетах на теперішній час залишаються непогашеними значні обсяги бюджетних зобов’язань», - йдеться у зверненні до Азарова.

Як відзначили в асоціації, сьогодні в усіх регіонах країни, в результаті дій Державної казначейської служби, склалася парадоксальна ситуація коли органи місцевого самоврядування при наявності коштів на своїх рахунках не можуть профінансувати видатки на житлово-комунальне господарство, транспорт, утримання установ бюджетної сфери та соціальної інфраструктури, здійснювати повноцінне забезпечення дорожнього господарства та сфери благоустрою тощо.

«Це вже призводить до зупинки робіт з ремонту шкіл, дитячих садочків, установ соціального забезпечення та захисту, реконструкції, ремонту, будівництва вулиць та доріг комунальної власності, об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою тощо. Крім того, дії Державної казначейської служби ставлять під загрозу підготовку до опалювального сезону», - відзначили в асоціації. !zn

Читайте також:

У Києві після Євро-2012 не залишилося грошей на зарплати медикам

Мер Донецька зібрався судитися з Держказначейством за триденну затримку платежів

На єдиному казначейському рахунку залишок коштів за місяць скоротився втричі


Азаров пообіцяв забезпечити Україну овочами та фруктами вітчизняного виробництва