Держфінінспекція перевірить обґрунтованість підвищення тарифів на ЖКГ

30 сiчня 11:37

 

Державна фінансова інспекція України у лютому 2012 року починає перевірку комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства в частині обґрунтованості підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

«Вище керівництво держави висловило стурбованість щодо необґрунтованого і самовільного підвищення тарифів на комунальні послуги окремими органами місцевого самоврядування та житлово-комунальними підприємствами. Для врегулювання цієї проблеми ми і починаємо перевірки», - цитує слова голови Держфінінспекції Петра Андрєєва прес-служба відомства.

Перевірятися будуть всі комунальні підприємства сфери житлово-комунального господарства, які збільшили розмір тарифів на свої послуги у 2011 і 2012 роках. Зокрема, фахівці Держфінінспекції перевірять обґрунтованість та економічну доцільність підвищення тарифів, а також формування невиробничих витрат і собівартості послуг.

Андрєєв також повідомив, що під час контрольних заходів буде перевірятися законність використання коштів, сплачених споживачами комунальних послуг.

«До органів влади надходять скарги громадян на ЖЕКи, які не надають комунальні послуги, навіть коли ці послуги сплачені на 100%. Тобто люди платять за прибирання під'їздів, прибудинкових територій, вивезення сміття, але ці роботи не виконуються», - зазначив він. !zn

Читайте також:

Депутати відмовилися вводити мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ

У Чернігові підняли квартплату у середньому на 40-63%

Кількість охочих отримати субсидію на ЖКГ зросла за один місяць у дев'ять разів