Держбюджет на 2013 рік Кабмін має намір затвердити вже у "найближчі дні"

27 серпня 14:00

Кабмін не має наміру затягувати з затвердженням головного кошторису країни та підготувати його в термін, саме до приїзду місії МВФ в Україну. Ніяких подробиць бюджету на прийдешній рік в уряді поки не розкривають.

 

Кабінет міністрів України (КМУ) має намір в найближчі дні розглянути на своєму засіданні проект державного бюджету на 2013 рік, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров у понеділок, 27 серпня.

"Уряд працює за графіком, який передбачає передачу до Верховної Ради проекту закону про держбюджет не пізніше 15 вересня, тому в найближчі кілька днів проект буде розглянуто на засіданні уряду і потім передано до парламенту", - сказав він.

У той же час, Азаров не уточнив основні макропоказники, на яких уряд будує проект держбюджету на наступний рік.

Азаров зібрався «роздути» бюджет на 2013 рік у півтора рази - до 500 млрд грн

Як раніше повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко спрогнозував своєчасну подачу урядом проекту державного бюджету на 2013 року до Верховної Ради. "Я не бачу проблем щодо затягування подачі бюджету", - сказав він.

Порошенко зазначив, що очолюване ним міністерство вже розробило і подало на затвердження уряду прогноз макропоказників на наступний рік. У той же час, він відмовився уточнити прогнози, заявивши, що озвучить їх після того, як вони будуть затверджені Кабінетом міністрів.

На тиждень раніше Азаров також заявив, що "державний бюджет на майбутній рік приблизно буде 500 млрд грн".

Як повідомлялося раніше, у вересні в Україну мають прибути представники МВФ, які займуться тим, що проведуть оцінку бюджетної політики країни на 2013 рік. !zn

Читайте також:

МВФ оцінить бюджетне планування України на 2013 рік

У 2013 році Кабмін має намір позичати менше, але потім знову візьметься за своє

Кабмін витратив 1 млрд грн, призначених на випадок лих, на «купівлю» електорату на південному сході