Держбанки програють комерційним банкам у боротьбі за клієнтів

17 жовтня 12:05

Причиною більш високих темпів зростання роздрібного портфеля у приватних банків є їхня агресивна політика і присутність в точках продажів.

 

Незважаючи на більш доступні ставки за споживчими кредитами, темпи зростання роздрібних кредитних портфелів у державних банків нижчі, ніж у комерційних. Це пояснюється більш агресивною роботою комбанків щодо залучення клієнтів, а також психологією позичальників, вважають банкіри.

"Державний "Ощадбанк" залучає депозити клієнтів за ставками 14-16% річних, і тому може пропонувати своїм клієнтам споживчі кредити за ставками близько 24% річних", - говорить заступник начальника одеського облуправління «Ощадбанку» Людмила Захарова. Однак стратегія банку не спрямована на активну роботу безпосередньо в точках продажів побутової техніки, що пояснює більш низькі темпи приросту роздрібних кредитів, ніж у конкурентів з приватного сектору, пояснює вона.

На думку директора департаменту роздрібного бізнесу Erste Bank Тетяни Надточій, причиною більш високих темпів зростання роздрібного портфеля у приватних банків є їхня агресивна політика і присутність у точках продажів.

"Споживач часто приймає рішення про отримання споживчого кредиту на емоційному рівні - бо хоче отримати ту чи іншу річ тут і зараз. При такому виборі на ставку звертають увагу в останню чергу", - впевнена Надточій. !zn

Читайте також:

Кредити у гривні вперше за вісім років перевищили обсяг валютних

Колектори хочуть легалізувати свій бізнес і навіть готові обмежити свої можливості

Іпотека повернеться на ринок у 2013-му, автокредити замінять на готівку

Азаров наказав Арбузову і банкам не захоплюватися кредитуванням населення