Дефіцит Пенсійного фонду може збільшитися через підвищення пенсій

28 березня 11:53

Тігіпко нагадав, що запланований дефіцит Пенсійного фонду у 2012 році становить 9,7 млрд грн, а для виконання доручення президента Януковича з перерахунку пенсій з 1 травня необхідно 7,7 млрд грн.

 

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко допускає збільшення дефіциту Пенсійного фонду у 2012 році в результаті підвищення пенсій з травня.

"Ми плануємо зміни до законодавства, які дадуть нам можливість знайти кошти на ці підвищення пенсій. Якщо кошти підуть до бюджету Пенсійного фонду, то нам цього вистачить, якщо ні - тоді ми подивимося, і, швидше за все, можемо збільшити дефіцит фонду, якщо ці доходи підуть не в бюджет фонду, а у державний бюджет", - сказав він на прес-конференції в середу у Києві.

Тігіпко нагадав, що запланований дефіцит Пенсійного фонду в 2012 році становить 9,7 млрд грн, а для виконання доручення президента України Віктора Януковича з перерахунку пенсій з 1 травня необхідно 7,7 млрд грн.

У той же час, Тігіпко сподівається, що дефіцит Пенсійного фонду збільшувати не доведеться, оскільки заплановані законодавчі ініціативи, зокрема, закони про багатство і про офшорні зони дадуть необхідні кошти для цього підвищення пенсій.

Нагадаємо, що з 1 травня почнеться перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, яким вона призначена до 2008 року. ПФ відзначає, що за розрахунками даний захід торкнеться 8,8 млн пенсіонерів, які протягом травня-грудня 2012 року у середньому додатково отримають 103,60 гривні щомісяця.

Варто відзначити також, що у 2011 році дефіцит Пенсійного фонду становив 30,1 млрд грн, з яких 17,7 млрд грн покривалися коштами державного бюджету, а 12,4 млрд грн - позиковими засобами. !zn

Читайте також:

Дефіцит Пенсійного фонду склав понад 30 млрд грн

Найбільша пенсія в Україні становить 41 тис грн

Пенсійний фонд вирішив залучити КС, аби законно не платити «судові» пенсії

Дефіцит Пенсійного фонду зростає на очах