Чотири провідних банки Греції отримали 18 млрд євро фінансової допомоги ЄС і МВФ

29 травня 08:00

Грецький стабфонд розподілив 18 млрд євро між чотирма найбільшими банками країни, щоб вони змогли знову отримати доступ до системи кредитування Європейського центрального банку.

 

Греція 28 травня завершила процес підвищення капіталу чотирьох найбільших банків країни за рахунок коштів Євросоюзу на загальну суму 18 млрд євро.

Це було необхідно для того, щоб вони змогли знову отримати доступ до системи кредитування Європейського центрального банку (ЄЦБ). Вливання у банки допоможуть їм покрити збитки, понесені в результаті реструктуризації держборгу Греції на 200 млрд євро у березні цього року.

"Завершено процес рекапіталізації чотирьох найбільших грецьких банків загальним обсягом на 18 мільярдів євро. За допомогою цих коштів відновлена достатність капіталу банків, щоб вони могли безперешкодно отримувати ліквідне фінансування від Європейського центрального банку і Євросистеми. Одночасно з цим банки отримують необхідні кошти для нормальної роботи в інтересах реальної економіки", - йдеться у заяві грецького Мінфіну.

Найбільший у Греції National Bank of Greece одержав 7,43 млрд євро, Alpha Bank - 1,9 млрд євро, Eurobank EFG - 3,97 млрд євро, Piraeus Bank - 4,7 млрд євро у вигляді облігацій Європейського фонду фінансової стабільності.

На частку цих кредитних організацій припадає близько 80% активів банківської системи Греції. Банки опублікують звітність за I квартал 2012 року на цьому тижні, що дозволить краще оцінити їх фінансову стійкість.

Грецький фонд фінансової стабільності (Hellenic Financial Stability Fund, HFSF) був створений для розподілу коштів, що одержуються Грецією в рамках міжнародних програм допомоги, між компаніями фінансового сектору. На даний момент до фонду передано близько 25 млрд євро.

Нагадаємо, у середині травня МВФ призупинив контакти з Грецією, яку він кредитує разом з ЄС. !zn

Читайте також:

У Греції правляча коаліція втратила більшість у парламенті


Єврокомісія визначила шляхи для відновлення зростання економіки Греції

Прем'єр-міністр Греції подав у відставку

S&P підвищило рейтинг Греції