"Чорноморнафтогаз" вирішив позичити відсутні $150 млн після купівлі "вишки"

29 червня 10:40

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, АРК) домовилося з НАК "Нафтогаз України" про надання безпроцентної позики на суму 1 млрд 278 млн грн (або понад $160 млн) строком до кінця 2011 року.

 

Про це йдеться у повідомленні "Чорноморнафтогазу" на сайті Державної комісії з цінних паперів фондового ринку (ДКЦПФР).

Згідно з інформацією, відповідний договір було підписано 22 червня, а вже 23 червня "Чорноморнафтогаз" отримав перший транш у розмірі 45 млн грн.

Отримані кредитні кошти буде спрямовано "Чорноморнафтогазом" на забезпечення планових показників видобутку природного газу (компанія планує до 2015 року збільшити видобуток природного газу в 1,8 рази - з існуючого близько 1 млрд куб. м до 1,8 млрд куб. м).

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, раніше «Чорноморнафтогаз» у результаті тендеру придбав за $400 млн бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує $250 млн. Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми. Пізніше офіційні особи «Нафтогазу України» стверджували, що решта суми (різниця в ціні у $150 млн) буде витрачено на якісь додаткові товари та послуги, підтвердження чого не було надано досі.

Офіційний курс долара до української гривні на 29 червня - 7,9727 грн/$1.