«Чорноморнафтогаз» відмінив тендер на закупівлю бурової установки

18 серпня 08:24

«Чорноморнафтогаз» відмінив тендери на закупівлю мобільної бурової установки і колтюбінгової установки, яка застосовується при бурінні скважин. Відповідні оголошення опубліковані в «Віснику державних закупівель».

 

Тендери відмінено через відхилення «Чорноморнафтогазом» усіх конкурсних пропозицій. Про причини відхилення не повідомляється.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, на кожний з тендерів заявки подавали лише дві компанії – ПП «Фірма «Ломар» і ТОВ «Універсалоптторг-Х».

За бурову установку фірми пропонували 79,92 млн грн. і 79,98 млн грн. відповідно. Різниця склала 60 тис грн. За колтюбінгову установку фірми пропонували 59,94 млн грн. і 59,985 млн грн. Різниця склала 45 тис грн. У обох випадках різниця між пропозиціями складала всього 0,07%.

Нагадаємо, навесні «Чорноморнафтогаз» уклав угоду на придбання морської бурової установки вартістю $400 млн, тоді як виробник продавав її посереднику на $150 млн дешевше. У тендері взяли участь лише дві фірми, які були пов’язані між собою спільними офшорними засновниками.

Згодом «Нафотогаз» повідомив про свої плани закупівлі нової морської бурової установки «за максимально прозорою процедурою».