Число мільярдерів у Росії досягло історичного рекорду

18 лютого 10:19

Вперше до списку доларових мільярдерів потрапили співвласник мережі "ВКонтакте" В'ячеслав Мірілашвілі і засновник "Яндекса" Аркадій Волож.

 

За рік число мільярдерів у Росії зросло до 131 особи з сумарним капіталом майже 450 млрд доларів. Цей показник став рекордним за весь час існування російського рейтингу.

За даними рейтингу журналу CEO, у 2012 році в Росії було 120 бізнесменів зі статком більше мільярда доларів, а ще на рік раніше - 114. Мінімуму показник досяг під час кризового 2009 року, коли в Росії було всього 49 доларових мільярдерів.

- У рейтингу мільярдерів Ахметов піднявся на 26 місце, випередивши всіх росіян

Знаменитий проект, який щорічно виходив у журналі Finance протягом 8 років, відродив у новій якості журнал CEO.

Новий рейтинг підтвердив тенденцію останніх років - дванадцятка лідерів почесного списку контролює більше третини загального статку російських мільярдерів.

Найбагатшою людиною Росії визнаний власник "Металоінвесту" Алішер Усманов, статок якого оцінюється в 18,72 млрд доларів. За минулий рік він скоротився на 8%.

Друге місце займає голова ради директорів НЛМК Володимир Лісін, капітал якого становить 17,2 млрд доларів. Третє місце зайняв власник "Ренови" Віктор Вексельберг з 15,94 млрд доларів.

У десятку також увійшли глава "Альфа груп" Михайло Фрідман, бізнесмен Михайло Прохоров, власник "Северсталі" Олексій Мордашов, співвласник "Новатека" Леонід Міхельсон, власник "Базела" Олег Дерипаска, президент "Інтерроса" Володимир Потанін і глава "Лукойла" Вагіт Алекперов.

Вперше до списку доларових мільярдерів потрапили співвласник мережі "В контакте" В'ячеслав Мірілашвілі, засновник "Яндекса" Аркадій Волож і творець популярного антивіруса Євген Касперський.

У своїх розрахунках журнал CEO ґрунтувався в першу чергу на котируваннях акцій компаній на фондовому ринку. !zn

Читайте також:

Кількість мільярдерів в Китаї зменшилася вперше за сім років

Українські мільйонери платять в три рази менше податків, ніж звичайні громадяни

Сто найбагатших людей планети за рік заробили чверть трильйона доларів

Два російських мільярдери побилися під час обговорення фінансової кризи (відео)