Через високу дохідність депозитів в Україні втрачається сенс займатися бізнесом

10 грудня 13:54

Бізнесу вигідніше віддати гроші в банк і отримати належні відсотки, чим потрудитися і вкласти ці ж кошти у розвиток та отримувати не таку швидку і легку вигоду.

 

Високі ставки за депозитами стимулюють підприємців розміщувати вільні кошти в банках, а не вкладати їх у розвиток своєї справи.

Таку думку висловив голова ради «Асоціації експортерів та імпортерів ЗЕД» Сергій Свистіль під час круглого столу «Україна та рейтинги її інвестиційної привабливості: про що свідчать результати експертних та підприємницьких опитувань?», організованого «Лігою фінансового розвитку» за підтримки «Дзеркал тижня. Україна».

«Бізнес, якщо ми говоримо про малий та середній, замислюються, що ж вигідніше: бути експортерами-імпортерами або витягнути кошти з обороту і покласти їх у банк та бути нібито більш захищеними. Ця загальна тенденція дуже насторожує», - зауважив експерт.

За словами С. Свистіля, в окремих регіонах уже спостерігається зменшення товарообороту. На що впливає в т.ч. висока вартість кредитів, яка є наслідком високої вартості депозитів.

«Потрібно робити серйозні заходи для того, щоб стабілізувати ситуацію та докорінно її поліпшити», - наголосив голова ради «Асоціації експортерів та імпортерів ЗЕД».