Через п'ять років всі нічні потяги в Україні замінять денними Hyundai

21 травня 14:28

В українському уряді готові за п'ять років замінити всі нічні потяги денними рейсами електричок Hyundai, які мінімум у два рази дорожчі. Пояснюють зношеністю рухомого складу.

 

Протягом п'яти років існуючі в Україні нічні потяги будуть замінені швидкісними денними експресами Hyundai. Про це заявив журналістам у Донецьку віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

«Так званих класичних нічних потягів через п'ять років не залишиться тому, що вони повністю вичерпали свій ресурс. І ніхто не буде піддавати ризику життя людей. Їм на зміну прийдуть швидкісні потяги Hyundai», - додав він.

Міністр зазначив, що поки для повної заміни нічних складів не вистачає нових потягів.

«Для того щоб робити дуже зручні стикування, потрібно десь 10-15 складів. Їх поки 4, і ще 2 прийдуть у найближчі кілька днів», - повідомив він.

Як повідомлялося, згідно з новим графіком руху пасажирських потягів на 2012-2013 роки, який набуде чинності з 27 травня, міжрегіональні електропотяги Hyundai курсуватимуть у сполученні Київ-Харків (2 пари) і Київ-Львів (1 пара).

Решта електропотягів Hyundai на Львівському та Донецькому напрямках будуть призначені в першій половині червня.

Вартість квитків у другому класі Hyundai в два рази вища, ніж у звичайних швидких - 307 грн на маршруті Київ-Львів. У першому класі - 475 грн.

Крім того, в Україні вже почали міняти звичайні приміські електрички на потяги Skoda. У них квитки буду в 4 рази дорожчі, ніж зараз. !zn

Читайте також:

Поїздка на поїзді Hyundai до Львова обійдеться у 300 грн навіть у другому класі


Квитки на електрички Skoda будуть в 4 рази дорожчі за звичайні

«Укрзалізниця» скасувала 14 пар нічних потягів на Львівському напрямку

Квитки у швидкісних потягах Hyundai будуть у два рази дорожчими, ніж у звичайних швидких