Через похолодання в Україні на третину збільшилося споживання газу

17 лютого 09:09

При середньодобовому споживанні у січні на рівні 250 млн кубометрів на добу, в лютому споживання становить 310-350 млн кубометрів.

 

Значне похолодання на території України з 25 січня призвело до стрімкого зростання споживання природного газу. Так, при середньодобовому споживанні у січні на рівні 250 млн кубометрів на добу, в лютому споживання становить 310-350 млн кубометрів.

Про це виданню ZN.UA повідомило джерело в НАК «Нафтогаз України».

За даними джерела, станом на 15 лютого споживання природного газу Україною становить 311 млн кубометрів на добу. З них на хімічну та металургійну промисловість припадало відповідно 19,4 та 17 млн кубометрів на добу.

З метою забезпечення потреб споживачів України, «Нафтогаз» максимально використовує підземні сховища газу (ПСГ). Добовий відбір газу з ПСГ в лютому коливався в межах 120-140 млн кубометрів.

З початку сезону, станом на 14 лютого з ПСГ відібрано 9,3 млрд кубометрів, а обсяг активного газу в ПСГ становить 11,3 млрд кубометрів.

З початку року по 14 лютого транзит природного газу в країни Європи та Молдову складав 13,2 млрд кубометрів.

«Нафтогаз» надійно та безперебійно забезпечує транспортування природного газу українським споживачам та його транзит територією України.

При цьому варто зазначити, що в лютому 2012 року у ВАТ «Газпром» не було достатньо ресурсів газу для забезпечення транзиту відповідно до потреб країн-імпортерів. !zn

Читайте также:

Азаров послал сигнал Москве, что Украина уже почти нашла замену российскому газу

Российский газ в январе обошелся Украине в $808 млн

Украина по просьбе «Газпрома» увеличила прокачку российского газа