Через недопрацювання місцевих податкових у двох областях держбюджет недорахувався 5,5 млрд грн

29 листопада 12:13

Місцеві структури ДПСУ у Дніпропетровській та Запорізькій областях у 2009-2011 рр. погано виконували свою роботу і зібрали недостатньо податків, через що державного бюджету було позбавлено належних йому надходжень на суму 5,5 млрд грн.

 

До такого висновку прийшла колегія Рахункової палати за результатами розгляду матеріалів відповідного аудиту, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема в РП відзначають, що "за наявності резервів із розширення бази оподаткування за рахунок підвищення рівня сплати податків" в окремих галузях економіки, податківці обох областей не забезпечили виконання завдань ДПСУ щодо мобілізації доходів до державного бюджету, через що до нього у 2009 - 2010 роках не надійшло 3,7 млрд грн (Дніпропетровська обл. - 2,1 млрд грн, Запорізька обл. - 1,6 млрд грн).

За результатами третини планових та двох третин позапланових перевірок до бюджету не надійшло жодної гривні.

Скорочення обсягу податкового боргу протягом 2009-2011 року відбулося здебільшого за рахунок його списання, тим самим бюджет позбавлено належних йому надходжень на суму 1,8 млрд грн (Дніпропетровська обл. - 0,8 млрд грн, Запорізька обл. - 1,0 млрд грн).

Нагадаємо, раніше у Рахунковій палаті прогнозували, що недовиконання держбюджету-2010 складе 10 млрд грн.