Частину грошей від приватизації "Нафтогазу" направлять на погашення західних кредитів

29 квiтня 11:23

У Кабміні зазначають, що приватизація компанії рекомендована провідними закордонними консультантами і дозволить залучити значні кошти.

 

Процес реформування НАК "Нафтогаз України" триває і буде завершений після приватизації компанії. Приватизація дозволить уряду залучити серйозні кошти, частина яких піде на погашення кредитів. Про це в інтерв'ю DT.UA заявив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

"Ми створили акціонерні товариства, зараз направили закон про скасування заборони на приватизацію. Після приватизації компанії ми її дійсно реально розділимо", - сказав Бойко.

Він підкреслив, що приватизація компанії рекомендована провідними закордонними консультантами і сприятиме підвищенню прозорості діяльності компанії і дозволить залучити значні кошти.

"Приватизація - це те, що наші консультанти рекомендують Ernst&Young. Оскільки приватизація підвищить прозорість холдингу і дозволить частину грошей від приватизації направити на погашення західних кредитів", - сказав Бойко.

"Рішення буде приймати уряд, поки ми готуємо законодавчу базу", - зазначив віце-прем'єр.

Як відомо, 26 квітня у ВР був зареєстрований № 2637, яким Кабмін пропонує зняти заборону на приватизацію держпідприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", а також підприємств, установ, організацій, утворених в результаті їхньої реорганізації.

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Алли Єрьоменко з Юрієм Бойком. !zn

Читайте також:

Кабмін просить Раду дозволити приватизацію "Нафтогазу" і його "дочок", а також оренду труби і сховищ

Україна, швидше за все, здасть "трубу" в оренду, - Янукович

Без реформування "Нафтогазу" ЄБРР не дасть Україні грошей на модернізацію ГТС

Ринкова вартість української ГТС складає 61 млрд доларів