Центробанк Росії прогнозує корекцію цін на нафту до $ 40-45 за барель

14 квiтня 11:17

Ринок нафти став більш збалансованим.

 

Ціни на нафту в короткостроковій і середньостроковій перспективі можуть скоректуватися до $ 40-45 за барель. Про це повідомила перший заступник голови Банку Росії Ксенія Юдаєва, передає Прайм.

"Як ви, звичайно, знаєте, базовий сценарій Банку Росії виходить з того, що вже в коротко- і середньостроковій перспективі ціни на нафту скоректуються на рівні $ 40-45 за барель", - повідомила Юдаєва на Форумі фінансової стабільності.

"Завдяки узгодженим діям країн ОПЕК і іншим виробникам нафти ринок нафти став більш збалансованим, а ціни на нафту зросли. При цьому ціни на нафту в останні кілька кварталів закріпилися в деякому досить широкому коридорі. Це дає більше стабільності з точки зору розуміння довгострокових трендів. Тим не менш, розкид можливих сценаріїв досить великий", - додала вона.

Країни ОПЕК домовилася про скорочення видобутку нафти після року спорів. З 1 січня 2017 року вони скоротять видобуток нафти на 1,2 млн барелів на день - до 32,5 млн. При цьому угода передбачає і участь країн, що не входять в картель. Вона розрахована на півроку з можливістю продовження ще на шість місяців.

Тим часом країни, що не входять в ОПЕК, домовилися скоротити видобуток нафти на 600 тисяч барелів на добу. Повідомлялося, що з цієї кількості половина припадає на Росію.