Центробанк Кіпру не має наміру продавати частину золотого запасу на вимогу кредиторів

11 квiтня 11:04

Повідомлялося, що в рамках виконання вимог іноземних кредиторів уряд Кіпру оголосив про план реалізації державного золотого запасу на суму 400 млн євро.

 

Центральний банк Кіпру не має наміру продавати частину свого золотого запасу, повідомило Cyprus News Agency з посиланням на представника фінансового інституту.

Раніше агентство Reuters опублікувало інформацію про те, що в рамках виконання вимог іноземних кредиторів уряд Кіпру оголосив про план реалізації державного золотого запасу на суму 400 млн євро.

"ЦБ Кіпру чітко дав зрозуміти, що продаж його золотих резервів стосується тільки банку і більше нікого. Рішення про реалізацію частини накопиченого золотого запасу ЦБ Кіпру приймається виключно його радою директорів", - повідомила прес-секретар кредитної організації Алікі Стіліану.

На тлі інформації про кіпрське золото, а також звіту Федеральної резервної системи США про продовження програми кількісного пом'якшення як мінімум до кінця 2013 року, стався найбільш різкий обвал котирувань на цей цінний метал за останні шість тижнів. В цілому за час торговельної сесії золото втратило близько 1,5% від вартості на момент відкриття торгів.

Так, на біржі NYMEX 9 квітня квітневі ф'ючерси на дорогоцінний метал впали на 0,9 відсотка до 1571 долара за унцію (31,1 грама). На початку місяця унція золота торгувалася в районі 1600 доларів.

Масла у вогонь підлив і інвестор-мільярдер Джордж Сорос, чиє інтерв'ю, в якому він засумнівався в надійності золота як товару для вкладень, ще більше знизило світові ціни на цей дорогоцінний метал.

У 2011 році ціни на золото встановили рекорд, піднявшись до 1889 доларів за унцію, а до цього протягом десятиліття неухильно зростали, збільшившись за цей термін більш ніж у п'ять разів. !zn

Читайте також:

Сорос "збив" ціни на золото, публічно засумнівавшись у його надійності

Сто найбагатших людей планети за рік заробили четверть трильйона доларів

НБУ майже вдвічі збільшив частку золота у міжнародних резервах