Бюджет Києва мають намір прийняти до Нового року

14 сiчня 12:27

У Київській міській державній адміністрації прогнозують ухвалення бюджету столиці на 2011 рік не пізніше 30 грудня.

 

У Київській міській державній адміністрації прогнозують ухвалення бюджету столиці на 2011 рік не пізніше 30 грудня.

«Я думаю, що 23 числа ми подамо проект бюджету комісіям, і 28 або 30 грудня будемо просити депутатів зібратися, прийняти бюджет», - заявив заступник голови Київської міськадміністрації Руслан Кухаренко.

За його словами, попередньо планується, що прибуткова частина бюджету Києва на 2011 рік збільшиться приблизно на 18% у порівнянні з поточним роком.

Він також повідомив, що Київська міськадміністрація веде переговори з питання про суму вилучення з міського бюджету в державний, а також про розмір податку з доходів фізичних осіб, який буде зараховуватися до міськбюджету.

Так, є варіант, що до міського бюджету в 2011 році буде зараховуватися лише 50% цього податку, а решта 50% - до державного бюджету. За словами Крамаренка, у такому випадку з міського бюджету взагалі не буде вилучень до держбюджету, або ця сума складе не більше 1 мільярда гривень.

Разом з тим, якщо до міськбюджету будуть зараховуватися всі 100% податку з доходів фізосіб, то вилучення з міського з держбюджету може скласти до 6 мільярдів гривень.

«Але держбюджет, Кабмін допоможуть місту Києву в реалізації великих інвестиційних проектів, виділивши з держбюджету близько 5-6 мільярдів гривень», - додав він.

Як повідомлялося, Київрада затвердила бюджет Києва на поточний рік на суму 16,05 мільярда гривень, із них підлягають вилученню до державного бюджету 6,4 мільярда гривень. Очікується, що недовиконання прибуткової частини до кінця року складе близько 2 мільярдів гривень.

За матеріалами Інтерфакс-Україна